0733582709; 0723699857 clubuloamenilordecaracter@gmail.com

Despre noi

Clubul Oamenilor de Caracter funcționează din luna februarie 2022 în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 32 din București și din octombrie 2023 în cadrul Colegiului Național ”Ion Luca Caragiale” din București. 

ECHIPA

Mentorii programului

Membru Fondator

Prof. Ilie CĂȚOIU

Sunt un pasionat al cărților în forma lor pragmatică: cititor, admirator de scris calofil inteligent, cu vorbe meșteșugite, cercetător de autori mai puțin cunoscuți, îndrăzneț pasionat de a înțelege cum anume cuvântul devine unealtă de schimbat oameni în bine, și finalmente convins că a scrie cu sens, conștiență și conștiință încă are rost, pentru credința că Educația este singura soluție a schimbării de mentalitate în beneficiul Binelui, Adevărului și Evoluției. Pentru mine scrisul este normalitate, mărturisire, terapie și beneficiu perpetuu, pentru minte, trup și spirit.

Sunt profesor în școala românească din 1995, cu o vastă experiență în predarea limbii franceze și limbii române în învățământul preuniversitar. Experiența practicii în sistemul de învățământ românesc m-au condus pe drumul găsirii de soluții educaționale adaptate contextului educațional actual, anume nevoii de Educație a Fundamentelor de Viață, iar Educația Caracterului este prima direcție de înțelegere, acceptare și asumare a acestora. 

Credința mea în (auto)cunoaștere, (auto)educație și evoluție m-a determinat să creez edituria Cărți Magice (2019), cu gândul de a publica ceea ce construiește mentalități sănătoase. Sunt autorul setului cu aceeași temă: ”Ghidul Magic al Caracterului” (2019) și membru fondator al Clubului Oamenilor de Caracter (2021), alături de prof. Sandu Zamfirescu, franciză educațională ce promovează Educația pentru Descoperire, Cunoaștere și Dezvoltare Personală.

Îmi doresc ca activitatea mea să aibă impact evolutiv și să facă într-adevăr schimbări de mentalitate pentru cel puțin 1.000.000 de copii din România, pentru că este numărul critic de membrii ai unei societăți care pot schimba soarta unei nații, așa cum este nația română. Am credința că oamenii pot fi OAMENI prin cunoașterea și educația potrivită, și pot schimba o lume dacă își cunosc, asumă și gestionează meritocratic existența! 

Membru Fondator

Prof. Sandu ZAMFIRESCU

Sunt un om al disciplinei, sub toate formele ei, sau cel puțin încerc să fiu, zi de zi. Am drag de cărți, spectacole, călătorii, oameni de calitate, evoluție personală și civilizație, sub toate formele ei constructive.
 Am credința că fac ce trebuie în cele asumate – sunt părinte, profesor, activist ONG, cetățean implicat. 
Îmi doresc să fiu foarte bun în ceea ce fac și de aceea am ales Educația ca miză a vieții mele profesionale, iar Educația Caracterului, Educația Fundamentelor de Viață drept proiectul în care să investesc. Cred că la baza formării cetățeanului responsabil stă educarea valorilor și a principiilor de viață.

 

Sunt absolvent al Facultăţii de Filosofie – specializare în Filosofie Morală şi Politică, din cadrul Universităţii Bucureşti. Deţine titlul de Master în Relaţii Internaţionale, obţinut  în cadrul Facultăţii de Istorie. Am urmat studii post-universitare în Drept Comunitar în cadrul Facultăţii de Drept. Am absolvit cursurile de Expert şi, respectiv, Specialist în Managementul Cunoaşterii (KM).

Din anul 1997, sunt membru al Fundaţiei EUROLINK-Casa Europei, ocupând în prezent funcţia de Secretar General.   

Din anul 2020, sunt Profesor de Educație Socială, iar în prezent, predau la clasele de gimnaziu din cadrul Colegiului Național ”Ion Luca Caragiale”, Școlii Gimnaziale ”Maria Rosetti”, Școlii Gimnaziale Nr. 32 și Liceului Teoretic ”Jean Monnet” din București.

MĂRTURII

Ce spun elevii?

Opinia mea personala despre Clubul Oamenilor de Caracter este una foarte buna! Am facut si jocuri distractive si am invatat cum sa ne respectam (doar cei care au vrut sa adapteze comportamentul), si chiar imi aduce o stare de bine, mai ales ca eu am frica de spatii cu multe persoane, dar observ ca nu mai este asa grav de cand vin la Club!

Andreea

Pentru mine, sentimentele trăite la Clubul Oamenilor de Caracter sunt extraordinare! Atmosfera este deosebită. Consider acest Club un loc sigur în care poți învăța diverse lucruri noi, care îți pot fi de folos în viața de zi cu zi. Sunt încântată de profesorii înțelegători și blânzi care, de asemenea, ne vorbesc cu un ton prietenos și cald.

Bianca

MĂRTURII – an școlar 2022-2023

Mi-aș dori ca la aceste Ateliere de Club ….

… să vină oameni celebri, cu experiențe de viață” – Raisa S.

… să fie implicați și dul director/ dna directoare” – Maria I. 

… să abordăm mai multe probleme actuale ale adolescenților” – Andreea N. 

Alte comentarii:  

Super!” – Denisa B.

Le mulțumesc domnilor profesori, Mentorii Clubului, pentru răbdare, efort și înțelegere!” – Iulia M.

Este o activitate foarte interesantă în care poți afla mai multe lucruri folositoare pentru viața de zi cu zi și să înveți să fii un om cu caracter în societate.” – Bianca C.

Vă apreciez incredibil de mult și cred că sunteți  un profesor fenomenal!” – Antonio M.

Un gând către profesor:

M-ați ajutat să fiu mult mai deschisă cu cei din jurul meu, familia, prietenii și chiar cu mine însămi.” Bianca C. 

Îmi place să particip la Club, deoarece m-a ajutat să găsesc soluții pentru problemele mele de zi cu zi și m-a făcut să mă gândesc la cariera de avocat” – Denisa B.

Atelierele de Club m-au ajutat să mă dezvolt mai mult pe plan personal, să învăț cum să înțeleg și să ajut persoanele din jurul meu” – Daria M.