0733582709; 0723699857 clubuloamenilordecaracter@gmail.com

Împreună.

Construim Mentalități – Schimbăm Destine.

Sunt Om de Caracter, Mentor și Model de Viață!

Curs adresat colegilor Profesori, Educatori,

 Învățători, Profesori, Formatori, Mentori,

 adulți implicați sub diverse forme

în școala românească! 

   Clubul Oamenilor de Caracter vă propune Cursul ”Sunt Om de Caracter, Mentor și Model de Viață!”

pentru a face din Educația Caracterului fundația misiunii didactice prin care putem deveni Mentori/ Modele de Viață pentru tinerii generației de azi.

 

Structura și beneficiile cursului

* 16 ore de curs, online (Meet, Google Clasroom) sau fizic (la cerere, într-o locație din București, anunțată celor înscriși pentru această opțiune) + 20 ore studiu individual pe platforma cursului, organizate în 9 module interactive, în care vor fi tratate aspectele Educației de Caracter în mod pragmatic, pe cele 3 direcții propuse, comform celor 3 nevoi identificate la nivelul școlii românești azi:

    • Înființarea unui Club dedicat Educației de Caracter, cu Ateliere specializate, susținute de dvs, absolvenții viitori ai cursului, deveniți Mentori cu vocație și dăruire, dornici să urmeze acestă cale,
    • un opțional ce poate fi implementat începând chiar cu acest an școlar, cu toate materialele necesare la dispoziția Profesorilor- Mentori propunători și elevilor cursanți,
    • alte forme sub care Educația pentru Caracter capătă sens și semnificație, integrate sub diferite forme de conținut în disciplinele predate de fiecare cursant.

* un Ghid complex al Educației de Caracter,văzută ca disciplină de studiu, util abordării didactice la clasă sau în alte forme de organizare educațională.

* materiale didactice suport complete pentru un proiect experimental la nivel de clasă ce îl puteți desfășura timp de 6 săptămâni la orele de dirigenție, sau cele de Descoperire și Dezvoltare personală, sau alte discipline conexe temei, într-o abordare croscurriculară sau integrativă.

* toate materialele necesare implementării opționalului ”Educația Caracterului – Educația Fundamentelor de Viață, folosite și trecute prin filtrul aprobărilor necesare la nivel de școală și inspectorat.

* suport nelimitat pentru înființarea unui Club al Oamenilor de Caracter în școala în care activați, sau în școala fiului/ fiicei dvs, pentru ca atât rolul de dascăl, cât și de părinte să își găsească rostul potrivit. Vă punem la dispoziție toate materialele necesare constituirii și funcționării Clubului în condițiile cele mai simple și eficiente cu putință, pentru cel puțin 1 an de activitate.

* formatori deschiși dialogului constructiv, – credem înainte de toate că prin Integritate și Autenticitate, prin Valori, Virtuți, Principii și Credințe de Caracter construim Oameni.

* mai bine de 2000 de ore de experiențe personale în zona atât de încercată a Educației pentru Caracter, ale căror concluzii le vom împărtășii cu voi, cei care veniți la curs și doriți să fiti mai buni în tot ce faceți în educația tinerilor și în cea personală deopotrivă.

Cost per participant: 450 lei.
Cost per grupă de minim 12 cursanți, la inițiativa grupului doritor: 360 lei per participant din grupă. 
    Suma poate fi achitată prin prima didactică și/sau din fondurile prevăzute în bugetul fiecărei școli la capitolul ”formare profesională”.
Perioada de înscriere:  azi – 15 ianuarie 2024 –prima serie, primul curs începând pe 20 Ianuarie 2024.

    Prin ”Clubul Oamenilor de Caracter” și calitatea de Mentor dobândită în urma absolvirii cursului, drumul de la înțelegere la asumare și aplicare în viața personală este un  efort conștient pentru toți cei implicați:

    • Discipolii de azi, generația tinerilor cu vârste între 9-18 ani,
    • Mentorii, ca exemple, modele de viață,
    • Partenerii, adică părinții în primul rând, și ceilalți adulți responsabili ca formatori și susținători ai unei educații reale a Caracterului sub diverse forme posibile.

Haideți să strângem rândurile în jurul Fundamentelor de Viață și să hrănim Binele, Adevărul și Credința devenirii și împlinirii personale prin Educația Caracterului, prin ceea ce alegem să facem pentru noi și cei ce ne sunt discipoli!

Clubul Oamenilor de Caracter – o viață cu Sens și Semnificație pentru fiecare

Vreau să fiu Om de Caracter!

Ateliere dedicate tinerilor

”Clubul Oamenilor de Caracter” vă invită să dați copiilor dvs. șansa unei educații alese prin Atelierele ”Vreau să fiu un Om de Caracter!” – ateliere practice

de Educație a Caracterului, pentru o viață integră, autentică, împlinită!

Scopul Atelierelor

 • să facă accesibile copiilor descoperirea, cunoașterea și dezvoltarea reperelor unui Caracter integru, autentic și independent;
 • să ajute tinerii între 7-18 ani, prin înțelegere, asumare și responsabilizare, să descopere cum anume să facă față cu brio provocărilor vieții;
 • să înțeleagă legătura dintre Valorile, Credințele, Virtuțile și Principiile de Caracter și exprimarea lor valoric-pozitivă prin Atitudini, Comportamente, Deprinderi și Obiceiuri Sănătoase.

Iată ce trebuie să știi mai ales, ca părinte:  

   • Metoda de lucru: experiențe educaționale interesante centrate în jurul ”Ghidului Magic al Caracterului” (primul set de descoperire, cunoaștere și dezvoltare personală dedicat tinerilor, pe tema caracterului și explorării valențelor sale didactice) și a altor materiale dedicate specific Educației Fundamentelor de Viață.
   • Aceste ateliere de descoperire, cunoaștere și dezvoltare personală oferă copiilor dvs un mediu educațional sigur și reconfortant, în care pot să își dezvolte caracterul și să învețe cum să se adapteze provocărilor de viață cu siguranță și încredere în sine.
   • Comunicăm eficient, prin abordare pragmatică,
   • Gestionăm înțelegerea emoțiilor și sentimentelor ca parte a normalității vieții interioare,
   • Promovăm respectul și stima de sine și de ceilalți,
   • Încurajăm exprimarea personală, gîndirea critică, analitică și reflexivă.

De ce ne-am asumat această misiune?    

 Am pornit de la experiența educației propriilor copii și a profesiei de dascăl, și am construit o metodă eficientă de lucru cu tinerii, pentru ca înțelegerea a ceea ce noi, adulții din viața lor știm că este esențial de respectat și urmat, anume reperele unui Om de Caracter, să fie și pentru ei prioritatea și calea de a ajunge la asumarea pragmatică și constructivă a vieții.

 Atunci când prin Iubire, Credință, Adevăr, Educație, Răbdare, Muncă, Perseverență, Discernământ, Disciplină, Iertare, Recunoștință, Înțelepciune facem tot ceea ce facem, misiunea noastră, ca Mentori ai acestei generații devine simplă, clară și aduce cu sine rostul învățării sensului și semnificației unei vieți integre, autentice.

 Nu în ultimul rînd, am descoperit prin propriile experiențe de familie că încurajarea Asumării și Responsabilizării copiilor este calea succesului și împlinirii personale, prin urmare dăruim și noi mai departe ceea ce am primit ca lecții de viață vreme de mai bine de 45 de ani!

 Iubim ceea ce facem, facem ceea ce iubim, și suntem încântați că putem fi de folos generației contemporane nouă prin sprijinul specializat oferit în creșterea armonioasă a generației ce ne urmează! Suntem datori să împărtășim celorlați cunoașterea ce ne-a fost dăruită!

Aspecte organizatorice

1. Detalii ale Atelierelor cu prezență fizică:  

Materialele didactice incluse, dedicate creativității, echilibrului, armoniei și stării de bine a copiilor sunt individuale și colective (cu colegii de grup și de clasă), vor aduce 2-4 săptămâni de lucru captivant
* Expoziție a lucrărilor individuale și de grup – finalitate prin lucrarea colectivă: ”Caracterul – Floarea Maturității”, mărime A0.
* Înscrierile se fac prin listă deschisă la conducătorul clasei (dna învățătoare/ dna dirigintă, direcțiunea școlii) sau cu ajutorul unui reprezentant al comitetului de părinți pe clasă sau școală.

2. Detalii ale Atelierelor on-line:  

* Materialele didactice incluse vor fi puse la dispoziție online și accesibile/ de printat la momentul susținerii Atelierelor.
* Atelierele se vor desfășura conform programărilor disponibile în curând.

* Pentru varianta de ”ateliere online”, accesați formularul de înscriere.

* Durata atelier: 45-50 minute
* Cost per atelier – 36 lei per copil / maxim 36 elevi per Atelier, minim 18
* Materialele didactice incluse, dedicate creativității, echilibrului, armoniei și stării de bine a copiilor sunt individuale și colective (cu colegii de grup și de clasă), vor aduce 2-4 săptămâni de lucru captivant
* Expoziție a lucrărilor individuale și de grup – finalitate prin lucrarea colectivă: ”Caracterul – Floarea Maturității”, mărime A0.
* Înscrierile se fac prin listă deschisă la conducătorul clasei (dna învățătoare/ dna dirigintă, direcțiunea școlii) sau cu ajutorul unui reprezentant al comitetului de părinți pe clasă sau școală.

 

     Ne adresăm familiilor / școlilor de stat sau private din învățământul preuniversitar din toată țara, și vom răspunde solicitărilor în funcție de disponibilul de timp și de energie al Mentorilor din Clubul Oamenilor de Caracter.
Suntem deschiși să activăm în cadrul unor colaborări serioase de Ateliere de Descoperire, Cunoaștere și Dezvoltare Personală pe termen mediu sau lung – o serie de 12 Ateliere săptămânale sau mai mult, un an calendaristic.

 

Mentorat pentru Schimbare

Sunt Om de Caracter, Mentor și Model de Viață!

36 ore (16h online + 20h asincron)

Suntem în căutare de Oameni asumați, ce își doresc să schimbe Educația din România prin puterea Caracterului lor și dorința schimbării mentalității noii generații, devenind Mentori pentru tinerii de azi.
Credem în Valori, Credințe, Virtuți, Principii de Caracter.
Muncim pentru a creea o societate cu o mentalitate curată, evolutivă, căreia îi pasă de Bine, Adevăr, Cunoaștere și Evoluție pe toate planurile vieții.
Lumea nu este perfectă, dar poate fi mult mai bună prin contribuția integră, autentică, reală a fiecăruia dintre noi.

Clubul Oamenilor de Caracter

Educația Valorilor, Principiilor, Virtuților și Credințelor de Carater prin asumarea de Atitudini, Deprinderi, Comportamente și Obiceiuri Sănătoase!

Educăm mintea tinerilor pentru a înțelege și hrăni energia unei vieți integre, autentice, sănătoase!
Iubim educația Adevărului, Binelui, Cunoașterii.
Ajutăm generația nouă să conștientizeze ce contează cu adevărat pentru o viață împlinită.

Vreau să fiu Om de Caracter!

Serie de Ateliere de descoperire, cunoaștere și dezvoltare personală pe tema descoperirii semnificațiilor și realității din spatele conceptului A fi Om de Caracter dedicate tinerilor din învățământul preuniversitar.

Sprijinim fiecare familie în demersul construirii unei generații cu o mentalitate sănătoasă, curată, evolutivă.
Suntem conștienți de valoarea Educației de Caracter în viața fiecărui tânăr.
Susținem părinții prin tot ceea ce facem pentru ca generația de azi să devină parte dintr-o Românie a schimbării prin Bine, Adevăr, Valoare integră, autentică, constructivă.

”Cei mai buni oameni au un sentiment pentru frumos, curajul de a-și asuma riscuri, disciplina de a spune adevărul, capacitatea de sacrificiu.  În mod ironic, virtuțile lor îi fac vulnerabili; sunt adesea răniți, uneori distruși.” (Ernest Hemingway)

Și pentru ca cei mai buni oameni să existe, fără ca vulnerabilitatea să le vină de hac, au ”nevoie de iubire și de sens” (Nicolae Steinhardt)

Dacă ești o mamă pentru care educația copiilor săi este prioritatea zero,
dacă ești un părinte căruia îi pasă de educația reală a copiilor săi,
dacă ești un profesor/ adult ce dorești a face bine în Educație prin implicare reală și acțiuni concrete
dacă ești un tânăr ce cauți calea împlinirii personale
dacă îți pasă, în orice rol ai fi, de Viață prin Conștiență, Conștiință, Adevăr, Sens și Integritate,
atunci Clubul Oamenilor de Caracter este locul unde vei descoperi, înțelege și asuma ce înseamnă Mentalitatea unui Om de Caracter, a ta, de fapt, așa cum îți dorești să fii.

Vei descoperi rădăcinile devenirii tale integre și autentice!
Pentru că nu există împlinire mai mare decât cea a minții, sufletului și spiritului în deplinătatea libertății de a gândi!
Poți face parte și tu din proiectul ”Educația Caracterului – Educația Fundamentelor de Viață!”. Împlică-te! 

Aici este locul unde sprijinul și susținerea pentru educația mentalității împlinirii autentice sunt garantate prin ceea ce facem concret, zi de zi.

Când? Atunci când în școala în care ești sau vrei să te implici ai dorința demarării unei filiale a Clubului. Chiar și mâine!
Vorbește părinților, profesorilor, colegilor despre Clubul Oamenilor de Caracter și cere-ne sprijinul pentru înființarea unei filiale, îți punem la dispoziție tot ce ai nevoie!
Unde? În școala ta, acolo unde înveți tu sau vrei să te implici, adult fiind, fie că este de stat sau privată!
De ce?

Pentru că putem înțelege și asuma personal de ce viața merită trăită cu rost, sens și conștiință.
Pentru că generația tinerilor și părinților de azi și e responsabilă pentru ce va fi mâine, oriunde Educația Fundamentelor de Viață este cuvântul de ordine al devenirii.
Pentru că ne putem bucura în deplină conștiență de puterea liberului-arbitru, și de ce n-am face-o?…

Haideți să facem împreună o călătorie frumoasă din cunoașterea de sine și devenirea personală, alături de oameni care au dorința de a dărui și construi mentalități frumoase, de învingători integri, autentici, reali! 

Clubul Oamenilor de Caracter
Clubul celor care construiesc Mentalități, Atitudini, Deprinderi, Comportamente și Obiceiuri sănătoase!

Certificare

Cursurile sunt organizate sub egida Catedrei Internaționale Onorifice ”Jean Bart” (CIO-SUERD), prima platformă de internaționalizare a educației,  fondată în septembrie 2012, de către Fundația EUROLINK-Casa Europei în parteneriat cu Academia Română

Excelență în educație

Mentorii cursurilor și activităților Clubului sunt profesori cu rezultate excepționale. Și-au asumat acest proiect național ca parte a misiunii de Educație reală, pentru o altfel de Românie, a Adevărului, Binelui și Schimbării prin asumarea Educație de Caracter drept cale a împlinirii integre, autentice, reale, alături de pregătirea științifică firească.

Lifelong learning

Activitățile noastre se desfășoară atât cu prezență fizică, cât și online – în format hibrid, pe o platformă electronică dedicată, în funcție de opțiunea cursanților / părinților. 

 

Mărturii

Mi-aș dori ca la aceste Ateliere de Club ….

… să vină oameni celebri, cu experiențe de viață” – Raisa S.

… să fie implicați și domnul director/ doamna directoare” – Maria I.

… să abordăm mai multe probleme actuale ale adolescenților” – Andreea N. 

 

Un gând către profesor: 

M-ați ajutat să fiu mult mai deschisă cu cei din jurul meu, familia, prietenii și chiar cu mine însămi.” Bianca C.

Îmi place să particip la Club, deoarece m-a ajutat să găsesc soluții pentru problemele mele de zi cu zi și m-a făcut să mă gândesc la cariera de avocat” – Denisa B.

Atelierele de Club m-au ajutat să mă dezvolt mai mult pe plan personal, să învăț cum să înțeleg și să ajut persoanele din jurul meu” – Daria M.

 

Alte comentarii:

Super!” – Denisa B.

Le mulțumesc domnilor profesori, Mentorii Clubului, pentru răbdare, efort și înțelegere!” – Iulia M.

Este o activitate foarte interesantă în care poți afla mai multe lucruri folositoare pentru viața de zi cu zi și să înveți să fii un om cu caracter în societate.” – Bianca C.

Vă apreciez incredibil de mult și cred că sunteți  un profesor fenomenal!” – Antonio M.

Contacteză-ne! Făcând echipă vom reuși să fim mult mai buni!

5 + 15 =